АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕКАНОВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗИ

Атанас Пеканов
11.10.2022 / 08:50

Днес в Гранитна зала на Министерския съвет вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов ще представи концепция за създаване на Експертен съвет за икономически анализи в България.

Съветът ще има за цел да предоставя на българското общество и българските институции задълбочена експертиза по водещи икономически теми и по този начин да помага при вземането на решения за страната.

В Съвета ще се включат водещи икономисти, които работят в различни сфери на икономическата дисциплина и са сред българските учени, които публикуват във водещи академични журнали.

Участие в пресконференцията ще вземат вицепремиерът Атанас Пеканов, както и част от икономистите, които ще влязат в състава на Съвета - Пламен Ненов, професор по макроикономика, Norwegian Business School; Петьо Бонев, асистент професор по иконометрия, University St. Gallen; Ралица Ганева, професор по макроикономика, Софийски университет; Станли Гьошев, лектор по финанси, University of Exeter; Джефри Нилсен, професор по макроикономика, Американски университет в България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев