АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛАВИ ВАСИЛЕВ: ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИМА

Слави Василев
10.10.2022 / 14:03

Тази прогноза направи пред БНР политологът Слави Василев и уточни, че "вероятността да се спогодят партиите помежду си е много малка":

"Предвид обстоятелството, че всяка партия трябва да запази политическата си физиономия, за целта е необходимо да продължат да отстояват червените линии, които те сами начертаха".

Според Василев политиците ще симулират, че се стараят да направят правителство, но целта им ще е всеки да изкара другия виновен за това, че в крайна сметка няма да има кабинет: "Това, че няма да се състави мнозинство в следващото Народно събрание е облекчение за част от медиите, защото няма да се наложи да намират решения за "попарата", която правителството на Кирил Петков надроби в енергетиката, а тя ще ни посрещне зимата, когато дойде време да отопляваме домовете си. Всички потриват задружно ръце, че президентът Радев трябва да поеме отговорността. Това може да му се отрази на положително, защото неговото правителство се справя добре".

Партията, която има потенциал да расте при едни предсрочни парламентарни избори, е "Възраждане", прогнозира още политологът и уточни, че затова Костадин Костадинов няма да влезе в договорка за съставяне на правителство.

БСП пита президента: Защо България присъства в информация, изнесена от Русия, за взрива на Кримския мост?

"Войната в Украйна прекрои в известна степен части от вътрешнополитическия ни хоризонт. Не бих отдал значение на твърдението, че камионът е тръгнал от България, защото руският президент Путин е казал, че операцията (по взривяване на Кримския мост - б.р.) е замислена и финансирана от украинските спецслужби. Присъствието на България и на останалите държави в списъка не смятам, че има кой знае какви последствия за нашата държава. Ние сме част от този конфликт по силата на обстоятелството, че НАТО е въвлечен в тази криза, съответно и ние. ... По време на правителството на Кирил Петков България изпращаше оръжие за Украйна, като то стигаше до Полша и после влизаше в Украйна", коментира политологът.

По думите на Слави Василев ПП и ДБ имат нужда да ползват конфликта в Украйна, за да легитимират себе си пред собствените си избиратели.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев