АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

Минчо Афузов,  областен управител на област Сливен
29.09.2022 / 18:37

Уважаеми съграждани,

Отново сме изправени пред избори. Те ще се проведат в условия на политическа нестабилност у нас и по света. Това са първите избори през последните 30 години, които ще бъдат съпътствани с угрозата от разрастващ се военен конфликт близо до нашите граници, ескалиращо политическо и военно напрежение в света, набираща скорост глобална инфлация – процеси, които не подминават и България. Прогнозите за трудна зима стават все по-реалистични, а разломите на българското общество все по-тежки.

Затова държавата ни се нуждае от стабилно правителство и отговорни лидери с ясни, твърди и недвусмислени позиции по въпросите на външнополитическата криза, борбата с инфлацията и корупцията, осигуряването на финансови буфери за подкрепа на българския бизнес и на неотложна помощ за българските домакинства през зимните месеци, от постигането на категоричен политически консенсус по най-значимите за оцеляването на нацията ни въпроси.

Досегашната спирала от избори у нас не доведе до промяна, а до поредна девалвация на политическата ни система, до поредни разочарования и нежелание на гражданите да участват в политическия процес. В него те не припознават своите нужди и приоритети, своите истински водачи. Това ясно личи в отказа на мнозинството от българите да гласуват, и дори да се информират за програмите и листите на кандидатите, които ще ги представляват в парламента.

На този фон, вегетирайки върху апатията на избирателите, няколко политически формации се готвят да овладеят лостовете за управление на държавата, изповядвайки порочната максима: „С малко, но завинаги“. За съжаление, тъкмо тези политически субекти, с поведението си, отблъснаха хората от политиката и изборите. В техен интерес е да намалят броя на гласуващите, за да увеличат своите изборни проценти и тежестта си в бъдещия парламент. Ако тази тяхна стратегия успее, едва ли може да се очаква нещо по-добро за управлението на държавата ни, за нейната независимост, за нейното бъдеще.

Уважаеми избиратели,

Намерете си добра причина да гласувате! Дали за личност или партия, дали срещу модел на управление и порочни практики - изберете за какво, и после - за кого да гласувате!

Не подценявайте правото и отговорността си да участвате в най-важния за управлението на държавата ни процес – изборите! От това кого ще изпратим в 48-то Народно събрание зависи не само разумното, справедливо и далновидно управление на България в условията на разрастваща се световна криза, но и нейното място в глобалния политически процес.

Не вярвайте на манипулативните гласове, че изборите нямат значение, че те са предрешени, че няма смисъл да се гласува и че „всички са маскари“. България има своите достойни и отговорни лидери и политици, и голяма част от тях са в листите с кандидати за 48-то Народно събрание. Упражнете своето конституционно право на избор, защото това е единственият демократичен път за промяна на политическото статукво и за по-добро управление на страната ни.

Призовавам ви да гласувате на 2 октомври!

И нека не забравяме, че както всеки човек, така и всеки народ сам кове съдбата си!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев