АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕРЪТ ГЪЛЪБ ДОНЕВ СВИКВА СЪВЕТА ПО СИГУРНОСТТА

Гълъб Донев
29.09.2022 / 10:14

Съветът по сигурността към министър-председателя се очаква да проведе заседание днес, както съобщи в неделя служебният премиер Гълъб Донев в ефира на БНР. Свикването му е по повод ескалацията на военния конфликт между Русия и Украйна след обявената частична военна мобилизация от страна на Руската федерация, както и провеждането на референдум в няколко украински територии, съобщава БТА.

Според Гълъб Донев риск за националната сигурност на страната ни има, но няма пряка военна заплаха за България към този момент.

След провелата се на 23 септември Консултативна среща по темата, на която домакин бе държавният глава Румен Радев, премиерът Гълъб Донев коментира, че правителството подготвя всички системи, които биха могли да бъдат засегнати от ескалация на конфликта в Украйна.

Съветът по сигурността при премиера има за цел да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност, да изготвя оценки и предлага необходимите решения. Той се председателства от министър-председателя, а в него участват и представители на службите за сигурност.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев