АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПЕЦОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА, АРЕСТИ В РАЗЛИЧНИ РАЙОНИ НА СТРАНАТА

 Спецакция се провежда и във Горна Оряховица. Снимка: Здравка Маслянкова
29.09.2022 / 09:59

Полицейска операция срещу престъпността и нарушаване на политическите права на гражданите се провежда в различни райони на страната.

8 души са задържаните в област Велико Търново тази сутрин при специализирана полицейска операция. Образувани са 8 бързи производства - основно за притежание на наркотици.

13 са сигналите за изборни престъпления във Великотърновско. Едно е досъдебното производство, образувано за купуване на гласове, а две са за унищожаване на имущество на политическа партия.

Рано тази сутрин специализирана полицейска операция започна и в ромската махала на Благоевград заради нарушаване на политическите права на гражданите.

Акцията започна малко преди 7 часа сутринта с участието на 30 служители на областната дирекция на полицията и жандармерия.

По сигнал за купуване на гласове бяха претърсени няколко адреса. Задържаните са трима. От една от къщите бе изведен мъж, а след това неговата майка заяви пред медиите:

"Тръгнала съм на работа, а те нахлуха вътре в двора и не ми дават да си влизам в двора. Тропат по вратата, "отключвай". Викам чакай малко, синът ми горе още спи…Имаме вкъщи малки деца, това е безобразие тяхното".

Тя посочи, че не знае причината за идването на "цяла армия" в дома ѝ.

Акцията продължаваше и към 8 часа сутринта, насочена е основно към предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите, но се извършват проверки и по линия на битовата и конвенционална престъпност.

При спецакция са задържани и двама души в бургаския ромски квартал "Победа"с. В тях са открити стоки без бандерол и чай с наркотично вещество. Това е третата операция в махалата в рамките на една седмица. Един мъж е задържан при полицейска акция в община Сунгурларе.

Акцията е част от мащабната национална полицейска операция срещу престъпленията свързани с политическите права на гражданите. Извършеният арест е по сигнал за незаконен дърводобив, лихварска дейност и корупционни практики при търгове за дърводобив.

В област Враца също се провежда специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и корпоративния вот.

Акцията, в която участва и жандармерията, започна от Бяла Слатина. Извършват се масирани проверки за нарушаване на избирателните права на гражданите. Ще бъдат проверявани сигнали, но засега не са постъпили такива, уточниха от полицията.

В Бяла Слатина вече има образувано досъдебно производство за купуване на гласове. Разследването е срещу неизвестен извършител и е докладвано на прокуратурата.

Специализираната операция ще продължи до края на изборния ден в неделя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев