АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСЛАВ САРАФОВ Е ПРЕДЛОЖЕН ЗА ВТОРИ МАНДАТ КАТО ШЕФ НА НСЛС

 Борислав Сарафов
26.09.2022 / 11:56

Настоящият директор на Националната Следствена служба Борислав Сарафов беше номиниран за втори мандат. Зад кандидатурата му застанаха главният прокурор Иван Гешев, чийто заместник в момента е Сарафов, и още двама членове на прокурорската колегия.

Междувременно служебният правосъден министър призова следователите да кажат кой искат да ги ръководи през следващите 5 години.

Светлана Бошнакова и Йордан Стоев са другите съдебни кадровици, подкрепили Сарафов.

Те мотивират предложението си с това, че е човек от системата, че притежава безспорни професионални и нравствени качества, има богат и дългогодишен управленски опит като административен ръководител, което е безспорна гаранция за неговите административни и ръководни умения. Изброяват се постиженията на Националното следствие в мандата на Борислав Сарафов, който е оценен като "изключително успешен".

Освен главния прокурор и трима члена на ПК на ВСС право на номинация има и правосъдният министър.

Крум Зарков не изключи възможността да се възползва от него, ако редовите следователи излъчат кандидат, на когото имат доверие. Зарков ги призова, като съдиите, които номинираха избраната за председател на ВКС Галина Захарова, да използват следващите две седмици и да свикат Общо събрание - за да решат искат ли предложение за директор на Националната Следствена служба.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев