АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА ЗА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

В официалното честване на празника взе участие заместник-областният управител Антоний Андонов
23.09.2022 / 13:51

Областна администрация се включи в общоградското честване на Деня на Независимостта на България площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. Честването бе организирано от Военно формирование 22 220 и Община Сливен. В него взеха участие представители на държавни, образователни и културни институции, Сливенска митрополия, лидери на политически сили и кандидати за народни представители, граждани.

Тържеството започна с военен ритуал и слово за празника на кмета на Сливен Стефан Радев. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени венци и цветя на признателност към дейците на Възраждането, Съединението и Независимостта на България.

В официалното честване на празника взе участие заместник-областният управител Антоний Андонов, който поднесе венец от името на Областна администрация Сливен.

На състоялата се по-късно традиционна Среща на старите сливенски родове бе връчен поздравителен адрес от името на областния управител Минчо Афузов.

„За мен е изключителна чест и привилегия да ви приветствам с поредния празник на сливенския дух, на сливенския ген, на сливенските корени, предизвикващи гордост и респект у всеки, докоснал се до историята, личностите и постиженията на Града под Сините камъни! Сливен е необикновен град, вдъхновител и съзидател на немалка част от общобългарската ни история. Град, втъкал енергията и духовността си в първите пориви на Българското Възраждане, в църковно-народните и освободителните борби, в културния и икономически подем преди Освобождението, в следосвобожденските събития, утвърдили българската държавност, в строителството на съвременна България. Нека продължаваме да пазим достолепието и традициите на нашия град, да влагаме усилията, труда и обичта си в неговото достойно утре!“, се казва в поздравителния адрес на областния управител.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев