АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪС ЗАПОВЕД НА КМЕТА СА ОПРЕДЕЛЕНИ ПЕРИОДЪТ И МЕСТАТА ЗА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН - ДИМИТРОВДЕН

Снимка: ИнфоТуризъм Сливен
21.09.2022 / 11:57

Във връзка с предстоящите празници за Димитровден, по заповед на кмета се регламентират периодът и местата за извършване на търговска дейност на открито. Организирането на панаир с увеселителни съоръжения и атракциони е фиксирано в дните от 10 до 30 октомври 2022 г. Изложението „Българско е“ ще се проведе от 23 до 26 октомври по Главната улица.

За място, където ще бъдат позиционирани всички съоръжения, атракциони, маси и сергии, е определен паркингът, който се намира източно от северния вход на стадион „Хаджи Димитър“. За занаятчиите е определен бул. „Цар Освободител“ – от Стария бряст до площад „Добри Желязков – Фабрикаджията“.

Съгласно заповедта, всички търговци, на които е разрешено да осъществяват търговска дейност на открито, трябва да спазват определените места, да си заплатят таксите, съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен. Освен това те трябва да спазват още хигиена и да поддържат чистота около масите, караваните, автомобилите, атракционите и съоръженията. Всички търговци и участници в предстоящите празници са длъжни да спазват наложените противоепидемични мерки, съгласно заповедите на министъра на здравеопазването.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев