АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛНР, ДНР, ЗАПОРОЖКАТА И ХЕРСОНСКАТА ОБЛАСТИ ОБЯВИХА РЕФЕРЕНДУМИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ

Референдум за присъединяването към състава на Руската федерация
20.09.2022 / 15:48

Народното събрание на Луганската народна република и властите в Херсонската и Запорожката области обявиха провеждането на референдуми за присъединяване към Русия, съобщават местните власти. Същото обявиха малко по-късно и властите в Донецката народна република.

С този акт те се надяват да бъде осигурена безопасността на гражданите им срещу евентуална украинска агресия, поясняват руските медии.

Народното събрание на Луганската народна република прие закон за провеждане на всенародно допитване за присъединяване към Русия, което ще се проведе от 23 до 27 септември 2022 г. Това съобщи първият заместник-педседател на Народното събрание на ЛНР Дмитрий Хорошилов.

В същия период ще бъде проведен и референдум в Донецката народна република.

Междувременно на Конгрес на гражданите на Запорожката област бе гласувано единодушно и с акламации решение за незабавно провеждане на референдум.

А администрацията на Херсонска област също реши да назначи референдум за присъединяването на региона към състава на Руската федерация, съобщи в специално обръщение към населението ръководителят на администрацията Владимир Салдо.

По-рано днес Общественият съвет на Херсонска област се обърна към Салдо с призив за незабавно провеждане на референдум.

https://epicenter.bg/article/LNR--Zaporozhkata-i-Hersonskata-oblasti-obyaviha-referendumi-za-prisaedinyavane-kam-Rusiya/293645/7/97

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев