АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УНГАРСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ПРИЗОВА ЕС ДА СПРЕ ДА ГОВОРИ ЗА НОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ

Петер Сиярто
20.09.2022 / 13:11

Европейският съюз трябва да спре да говори за нов пакет от санкции срещу Русия, който само ще изостри енергийната криза в Европа. Това заяви министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто, който сега е в Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН.

„ЕС трябва да спре да споменава осмия пакет от санкции (срещу Русия( и да посочва мерки, които ще задълбочат кризата с енергийните доставки“, каза Сиярто във видеообръщение, публикувано в социалните мрежи.

"Харесва или не на европейските политици, в света битува мнението, че въздействието на санкциите се оказа дори по-голямо от въздействието на войната в Украйна. Това означава, че истинската причина от проблемите, пред които сме изправени, е не само войната, но и санкциите, наложени заради нея“, каза унгарският външен министър. Той добави, че повечето държави се придържат към тази гледна точка, защото "страдат от последствията от политиката на санкции".

Сиярто подчерта, че санкциите са доказали, че са много по-болезнени за Европа, отколкото за Русия, тъй като са причинили силна инфлация, включително скок на цените на енергията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев