АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ ИМА ВАЖНА РОЛЯ ЗА ОПАЗВАНЕ ЧИСТОТАТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметове и общински съветници почистваха района между площадката за кучета в парк Юнак и Военна болница.
17.09.2022 / 19:53

Община Сливен изпълнява отговорно ангажиментите си за екологосъобразно управление на отпадъците и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване. Това заяви кметът Стефан Радев по време на участието си в кампанията „Да изчистим България заедно“.

„Общината като институция изпълнява екологичните дейности, но за опазване чистотата на околната среда много важна роля има личната отговорност на всеки от нас. С участието си в кампанията искаме да покажем какво трябва да е отношението на всички към околната среда не само за един ден, а ежедневно. Родителите постоянно да даваме пример на децата си да пазят чистота в къщи, на улицата, в училище, защото Сливен е наш дом. Въпрос на лично отношение е опазването на ценните за общината природни дадености “, каза кметът.

Община Сливен се включи активно в кампанията. Групи от доброволци, представители на институции и граждани почистваха в различни райони на града и в планината - долна лифтена станция Сливен, м. Карандила, парк „Хамамбаир”, около крайпътни чешми, паркове и зелени площи в града.

Кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметове и общински съветници почистваха района между площадката за кучета в парк Юнак и Военна болница. Проявата се организира от BTV Media Group.

Община Сливен благодари на всички граждани, училища и ведомства, които се включиха в кампанията.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев