АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДАРА, ГЛОРИЯ И АНСАМБЪЛ „ПИРИН“ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ ФЕСТИВАЛА НА СТОТЕ ВОЙВОДИ В СЛИВЕН НА 16 И 17 СЕПТЕМВРИ

Фестивал на Стоте войводи в Сливен
09.09.2022 / 16:53

Поп звездата Дара, примата на фолка Глория, новите любимци от “Керана и Космонавтите” и ансамбъл “Пирин” са сред гвоздеите в програмата на Фестивала на Стоте войводи. Събитието ще се проведе в Градската градина на Сливен на 16 и 17 септември и е с вход свободен.

Тази година програмата е съобразена с вкусовете на максимално широка аудитория. Керана, която направи истински фурор в “Гласът на България”, ще излезе с групата си на сцената в една вечер с Дара, която пък е съдия в популярния риалити формат. Вокална група “Петте сезона” също ще и част от програмата в първата фестивална вечер.

В съботния ден Ути Бъчваров ще организира истинско кулинарно училище за деца. Всички, които желаят да научат тънкости в приготвянето на вкусни и здравословни храни могат да дойдат с родителите си от 10 часа на 17 септември (събота). Отсега любимият тв кулинар загатва, че за най-сръчните готвачи ще има подаръци.

След кулинарното училище на Ути артистите от Държавен куклен театър-Сливен ще зарадват най-малките със спектакъла “Принцесата и граховото зърно”. Музикалната програма във втората вечер е поверена на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, ансамбъл “Пирин” и звездата Глория.

По традиция, в двата дни на събитието ще има и изложение с продукти на различни местни производители на храни и напитки. Тази година в изложението участват 20 местни производители на качествени вина, сирена и месни специалитети. Посетителите на Фестивала имат възможността да опитат най-добрите продукти от сливенския регион и да се запознаят с хората, които ги произвеждат.

Фестивалът на Стоте войводи възстановява традициите на Сливенския панаир от 1756 година и демонстрира на постиженията на местните производители в днешно време.

ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛА*:

16 септември /петък/

17:00 Програма на състави от Сливен и региона

19:00 Вокална група „Петте сезона“

20:00 Дара

21:00 Керана и Космонавтите

17 септември /събота/

10:00 Кулинарно училище с Ути Бъчваров

11:30 Куклен театър – артистите от Държавен куклен театър – Сливен ще представят спектакъла „Принцесата и граховото зърно“

18:00 Програма на самодейни състави

19:00 Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен

20:00 Ансамбъл „Пирин“

21:00 Глория

*В програмата са възможни отклонения

Бъдете част от най-голямото събитие в Сливен и региона! 16 и 17 септември, Градската градина!

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев