АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С НАЧАЛНИКА НА РУО СЛИВЕН

Работната среща
09.09.2022 / 11:35

В навечерието на новата учебна година областният управител Минчо Афузов проведе работна среща с началника на Регионалното управление на образованието (РУО) г-жа Кристиана Добрева - Станкова.

На срещата, преминала в подчертано конструктивен дух, бяха обсъдени подготовката на училищата за старта на новата учебна година, работата по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, отоплението през зимния сезон, ефективното използване на допълнителните средства от МОН за работа с уязвими групи, както и ангажиментите на учебните заведения, свързани с организацията и нормалното протичане на предстоящите избори.

Началникът на Регионалното управление на образованието информира, че няма незавършени ремонти в учебните заведения в област Сливен. Окончателният брой на учениците и паралелките ще бъде уточнен непосредствено след началото на учебната година. Всички училища са потвърдили готовността си за работа в електронна среда, ако е необходимо. Директорите са подали справки за вида горива и необходимите финансови средства за отопление на училищните сгради, изготвени на база актуални към момента цени, както и сравнителни таблици с миналогодишните разходи за отопление.

Г-н Афузов и началникът на РУО бяха единодушни, че трябва да се подобри дейността на Областния координационен център по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, както и на сформираните в област Сливен междуинституционални екипи за задържане на децата в училище.

Коментирана бе и необходимостта сигналите за изборни нарушения, идващи от училища със ситуирани в тях секции за гласуване, да се подават както до Районната избирателна комисия, така и до останалите ангажирани с изборния процес институции.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев