АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИЗНЕСЪТ НАСТОЯВА ДА БЪДЕ КОМПЕНСИРАН ЗА СКЪПИЯ ТОК

Пари
09.09.2022 / 10:43

Бизнесът настоя за компенсации на високите цени на електроенергията до края на годината. В писмо до премиера и ресорните министри, национално представените работодателски организации припомнят, че сега действащата схема изтича в края на септември и призоваха за спешни мерки за удължаване на помощта.

Евентуално забавяне на подобно решението за продължаване на компенсациите и през предстоящото тримесечие ще доведе до тежка ликвидна криза за огромната част от небитовите потребители на ел. енергия, с краен ефект - спиране на производства и съкращаване на работни места.

На фона на продължаващите серия от кризи, българският бизнес не е в състояние да понесе пореден ценови удар, се казва в писмото.

Бизнесът припомня, че в групата на небитовите потребители, освен предприятията, са и всички обществени институции - болници, училища, детски градини, музеи, театри, общински администрации.

В допълнение се настоява компенсациите да продължат и догодина, като бизнесът припомня, че програмата за компенсиране цените на тока не ползва средства от Държавния бюджет, а нейното прекратяване или влошаване на условията би обрекло огромна част от предприятията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев