АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИМИТЪР СТОЯНОВ: ДЪРЖАВАТА ЩЕ ОСИГУРИ ВРЕМЕННИ ЖИЛИЩА НА ХОРАТА, ЗАГУБИЛИ ДОМОВЕТЕ СИ В КАРЛОВСКО

 Димитър Стоянов
05.09.2022 / 09:00

"Държавата ще осигури временни жилища на тези, които са ги загубили, а после ще се мисли". Това заяви в ефира на Нова тв служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

"Има разследващи органи, търси се причината и ако има човешки грешки в това бедствие, ще си понесат последствията", допълни министър Стоянов.

"За там, където сме получили сигнали, сме реагирали мигновено. Веднага бяха пратени екипи в село Богдан. Още първия ден имаше техника в засегнатите райони, за съжаление голяма част от нашите хора бяха препятствани. Беше задействан още на 2 септември модулът за преодоляване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде веднага в Богдан и Каравелово. Не сме получили друг сигнал, не сме реагирали”, уточни той.

"Показахме, че държава има, направихме нужното, постоянно контролирахме процеса и смятам, че наистина реагирахме адекватно".

"Много хора не искаха да напуснат домовете си. И аз моля жителите за малко повече търпение, защото армията е на място и ще помогне на всички", каза служебният министър.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев