АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕН Е ЧАСТ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ. ПРЕДСТОИ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО

И тази година Сливен е част от Международната колоездачна обиколка на България
29.08.2022 / 14:05

За поредна година Сливен ще посрещне състезателите от Международната колоездачна обиколка на България. 69-ото издание стартира на 27 август в София, където бяха представени и отборите. Тази година сили ще премерят 120 състезатели от 20 отбора от три континента - Европа, Америка и Азия. България ще бъде представена от национален отбор. Общата дължина на маршрута е около 800 км и включва пролог, два полуетапа и четири етапа.

Официалният старт на състезанието беше даден в неделя, 28 август, пред главния вход на националния стадион „Васил Левски“, след което колоездачите преминаха първия етап София – Пловдив, с дължина от 177 км. На 29-и август стартира вторият етап Пловдив – Троян, с дължина от 106 км.

На 30 август предстоят два полуетапа. Първият е Троян – Габрово, с дължина 72 км. Вторият полуетап Трявна – Сливен, ще стартира в 15.30 ч., а финалът се очаква да е около 18.30 ч. В тази връзка и съгласно програмата на състезанието, на 30 август, от 16 ч. ще бъде затворен за движение главен път I-6, от началото на община Твърдица, след разклона за гр. Гурково, до разклона за село Бинкос. Движението ще бъде възстановено веднага след преминаване на колоната. Пътуващите в посока Сливен ще бъдат пренасочвани през град Нова Загора. От 16 ч. ще бъде затворен пътят от село Бинкос в посока град Шивачево, Боров дол, Бяла Паланка, Градско, Новачево. От 17,30 ч. ще бъде затворен път ІІ-53 от село Бяла до Сливен. От 18 ч. ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен - ул. „Димитър Пехливанов“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Цар Освободител“, до сградата на Община Сливен, където ще е финалът на етапа. Движението ще бъде възстановявано поетапно след преминаване на колоната. Четвъртият етап на Обиколката Сливен – Бургас е с дължина 144 км. Стартът ще бъде даден на 31 август в 14 ч. пред Община Сливен. По тази причина, от 13,30 ч., ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен и път ІІІ-488 към село Градец - бул.“Цар Освободител“, пред сградата на Община Сливен, ул.“Г.С. Раковски“, бул. „П. Хитов“ и пътят към селата Ичера и Градец. Движението ще бъде възстановено поетапно след преминаване на колоната. От 14,30 часа ще бъде затворен за движение път ІІ-48 от разклона за село Градец до село Мокрен. Движението ще бъде възстановено след преминаване на колоната през разклона за село Пъдарево в посока Сунгурларе.

Очаква се състезанието да напусне област Сливен и да премине в област Бургас около 15,45 ч.

На 1 септември предстои последният етап Чирпан – Момчилград. Той е с дължина от 160 км.

Тази година наградният фонд е 25 хил. лв. От тях една трета са за генералното класиране, останалата част са за етапите. Освен на главния победител, награди ще бъдат връчени на най-добрия катерач, най-активния състезател и на най-добре представилия се състезател до 23 г.

Организатор на надпреварата е Българска федерация колоездене (БФК), в партньорство с ДЗИ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев