АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИГУРНОСТ, ГАЗ И ВИСОКИ ЦЕНИ - ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ

Румен Радев и Гълъб Донев
02.08.2022 / 15:00

Президентът Румен Радев представи пред обществеността назначеното от него служебно правителство с премиер Гълъб Донев. Държавният глава начерта и приоритетите, от които трябва да се водят министрите и премиера в работата си.

„На вас се пада отговорността да управлявате служебен кабинет с предизвикателства, които бяха спестени на предишните служебни кабинети. Вашето основно предизвикателство е свързано със сигурността. Бушува война, чиито последици се усещат нас, напрежението на Балканите отново се покачва. Първият ви приоритет трябва да бъде да не допуснете страната да се въвлече във военен конфликт“, подчерта Радев.

По думите му пряко следствие на войната в Украйна е и глобална енергийна криза.

"Енергийната криза ще изостри социалното напрежение. Служебното правителство трябва да се води от два приоритета – сигурност на доставките и цената на енергоносителите", каза Радев и се обърна към служебния си кабинет с думите:

"Трябва да осигурите предвидимост и ясен хоризонт на земеделските производители, да се овладеят цените".

Според президента ни обществото чака да чуе цялата истина за строителството на магистрала "Хемус", ремонтите на язовирите и други крупни корупционни проекти.

"Националното единение е изборът, който трябва да следваме неотклонно в тези трудни за Европа и България времена. Не можем да си позволим риска България да остане в периферията на ЕС. Управлението изисква компетентност, опит, отговорност, самообладание. Затова и изборът ми се спря на Гълъб Донев за служебен премиер", каза Радев.

След това той представи поименно целия служебен кабинет:

"Убеден съм, че ще се справите успешно с организирането на предсрочните изори. Предстои да управлявате в условията на дълбока криза, без подкрепа на действащ парламент… Смятам, че ще получите подкрепа в тежки моменти от българското общество, което иска да види управление, обединено около обществения интерес", посочи държавният глава.

За финал Румен Радев призова българите да гласуват мъдро на предсрочните избори на 2 октомври:

"Да изберем устойчиво и отговорно мнозинство. Националното единение е избор, който политици и граждани трябва да осмислим и направим, а и да следваме. Искрено ви желая успех и на добър час".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев