АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

47-ОТО НС ПРИКЛЮЧИ С ИЗЯВЛЕНИЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ

Народно събрание
29.07.2022 / 20:35

47-ото Народно събрание проведе последното си заседание, което приключи с изявления на различните парламентарни групи. Декларации не направиха единствено от парламентарните групи на ДПС и БСП.

Последното заседание беше закрито от заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов.

Пред депутатите той заяви, че във времена на криза парламентът не е намерил нужното обединение, не е проявил търпение и толерантност:

"В тези тежки времена на криза 47-ото НС не бе обединено. А какви бяха причините за това? Ще дам възможност на времето и на българските граждани да дадат своята оценка. Напрежението от една друга криза, а именно политическата, която властваше през 2021 г., очевидно хвърли своята тежка сянка и върху работата на този състав на народното събрание".

Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда, посочи от своя страна Андрей Гюров от "Продължаваме промяната":

"Чухме какви ли не абсурди, безочливи манипулации, заплахи и лъжи. Но заради вашите "гимнастики" тук България продължава да се мъчи. Затова все още нямаме реформирана комисия за противодействие на корупцията, затова няма ефективна прокуратура, затова я няма и така очакваната справедливост".

Десислава Атанасова от ГЕРБ определи управлявалата досега коалиция като "аматьори":

"Аматьорите" остават разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани. Опустошен парламентаризъм с решетки".

Пламен Николов от "Има такъв народ" увери, че партията му няма да се примири с ролята на "безгласна патерица на властта" и да "пожертва националния интерес":

"Ние днес се разделяме, за да дадем възможност на българските граждани да изберат най-подходящите управници, които имат способностите и не се боят да поемат отговорността да преведат страната през нелеките времена, които ни предстоят".

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов повтори обвиненията към управляващите за връзки със САЩ:

"А някои от вас утре сутрин може би да отидат "да закусят" в американското посолство, за да отчета своите "успехи". Поставяме "успехи" в големи кавички, разбира се, защото вашият "успех" в съответствие с българския национален интерес. Потопихте държавата в криза, но не успяхте да я унищожите напълно".

Христо Иванов от "Демократична България" посочи, че пред България остават две големи предизвикателства - корупцията и войната:

"Целият международен модел, в който България съществува и на който се опира нашата сигурност, нашата стабилност, нашата икономическа интеграция, е обект на агресия и ние трябва да защитим нашия начин на живот, нашата свобода, нашия модел на икономическо развитие".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев