АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МС ОБВИНИ АПИ В ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПОРЪЧКИ ЗА РЕМОНТ И ПОДДРЪЖКА НА ПЪТИЩА

 Министерски съвет Снимка: Ани Петрова
27.07.2022 / 09:19

От Министерския съвет обвиниха ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" за едностранно прекратяване на всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Обществените поръчки бяха обявени през април на мястото на съществуващите договори, по които са установени порочни строителни практики, припомнят от пресслужбата на кабинета и допълват, че с обяснението за пропуски в документацията АПИ "на практика поставя изпълнителната власт в невъзможност да възложи по прозрачен начин ремонта и поддръжката" на пътищата за предстоящия зимен сезон.

Подробности се очаква да бъдат оповестени по време на брифинг в МС днес. В него ще участват заместник-министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството - Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Брифингът съвпада с началото на протестите на пътните строители заради неизплатени задължения за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев