АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

С ДЕМОНСТРАЦИЯ ПРЕД НС И БЛОКАДИ НА 20 МЕСТА ЗАПОЧВАТ ПРОТЕСТИТЕ НА ПЪТНИТЕ СТРОИТЕЛИ

Пътните фирми започват протести в цялата страна
26.07.2022 / 13:32

Пътните фирми започват протести в цялата страна. Първият протест ще започне утре в 9 ч. пред Народното събрание и ще продължи цял ден.

Успоредно с това на 20 места по пътищата в страната стачките ще затварят трасетата в рамките на 1 час.

След поредица от неизпълнени обещания от страна на правителството и Народното събрание от Браншовата камара "Пътища" обявиха безсрочни протести. В тях ще се включи и Камарата на строителите в България заради липсата на индексация по договорите за строителство.

Според председателя на камарата Стефан Чайков под заплаха е неусвояването на близо 10 милиарда лева по европрограмите. Изпълнението на проектите на практика е спряно, каза Чайков.

Обещанието е било, че от началото на месец март ще стартира индексацията. А ние днес треперим дали ще мине в петък, може би в последния работен ден на този парламент, добави Чаков.

Такава точка за индексацията в строителството е заложена днес в парламентарната Комисия по регионално развитие и благоустройство, който започна работа в 15 часа.

Според пътните фирми най-големият проблем е, че Министерският съвет е дал всичко на Народното събрание, за да си спести поемането на отговорност.

Не се плаща и по новите възлагания от правителството на Кирил Петков, не само по старите, коментираха от бранша.

Застрашено е зимното поддържане за следващия сезон. Дължимите пари към този момент са 720 милиона лева за над 270 пътни отсечки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев