АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНДРЕЙ ГЮРОВ: НЕ МОГА ДА ПОТВЪРДЯ, ЧЕ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ЩЕ ИМА НОМИНАЦИЯ ЗА ПРЕМИЕР

Андрей Гюров
22.07.2022 / 12:56

Не мога да потвърдя, че следващата седмица ще има номинация за премиер, заяви Андрей Гюров, председател на парламентарната група (ПГ) на "Продължаваме Промяната" (ПП), в парламента след въпрос дали ПП имат готовност идната седмица да представят кандидат за министър-председател.

Според него на този етап не е работещ формат четирите формации - ПП, левицата, "Демократична България" и "Има такъв народ" (ИТН) да седнат заедно на масата за преговори. Не мисля, че в момента е работещ формат, беше отговорът на Гюров.

На този етап не са водени директни преговори между ПП и ИТН, но от това, което се случва в залата и в комисии, според него, може да се каже, че има някаква конструктивност при депутатите на Слави Трифонов.

Някои от предложенията на “Има такъв народ” за програма на евентуалния кабинет с мандат на БСП са неприемливи за “Продължаваме промяната“, обясни Гюров, но отказа да посочи с кои предложения не е съгласна партията.

Все още програмата за управление не е комплектувана, заради постъпилите предложенията на ИТН, които ПП са получили вчера. В момента текат съгласуванията по ресори, до края на деня ще имаме коментари, посочи Гюров.

И добави, че по тях от ПП имат свои коментари, като някои от предложенията намират за неприемливи, но не пожела да конкретизира. Когато съберем коментарите по всички ресори, тогава ще ги обсъдим и съгласуваме с останалите партии, увери председателят на ПГ на ПП. Той разясни, че това са коментари по същество, които едва ли ще наклонят везните в една или друга посока по отношение на преговорите за правителство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев