АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДОСТИН ВАСИЛЕВ: ОТЦЕПНИЦИТЕ ОТ ИТН ТРУДНО ЩЕ ПОДКРЕПЯТ НОВ КАБИНЕТ

Радостин Василев
22.07.2022 / 09:22

Отцепниците от ИТН трудно ще подкрепят нов кабинет в рамките на това народно събрание, заяви неформалният им лидер Радостин Василев, министър на спорта в оставка. "Има негативно отношение", призна той пред bTV.

За нов кабинет са нужни свръх компромиси. Най-голям компромис трябва да направим „Продължаваме промяната“, подчерта Радостин Василев. До края на днешния ден независимите народни представители ще вземат отношение по направените корекции на програмите, уточни Василев.

Радостин Василев смята, че ако другата седмица няма развитие за съставяне на правителство от преговорите, е по-удачно да се отиде на избори.

Той е песимист по отношение на подкрепа на независимите народни представители, ако ИТН участват в ново правителство.

Сега да подкрепим нещо изкуствено създадено да прекара държавата през трудности, които могат да бъдат преодолени при едни избори, е много голям компромис, подчерта спортният министър в оставка.

Според Радостин Василев ПП трябва да отидат на избори, защото са с висок тренд и щели да ги спечелят.

Той покани Виктория Василева да се явят заедно на полиграф затова дали са се срещали с премиера в оставка Кирил Петков. Виктория Василева има качества за политик, за разлика от сценаристите от ИТН, отбеляза Радостин Василев.

Радостин Василев ще се включи в следващите евентуални предсрочни избори с гражданско сдружение, което независимите обмислят да създадат. С ПП вече се говори и за подкрепа на следващите избори – с Кирил Петков и Асен Василев, каза още той.

"Ние сме наясно, че шестимата, които напуснаха ИТН, не могат да осигурят мнозинство. Ще гласуват за хубавите неща, в останалите - против", допълни той.

Не изключи гражданското движение, което прави, да влезе в общи листи с ПП, но трябва да има общо решение.

Той е песимист за създаването на ново правителство. И призова ПП да не влиза в съглашение със Слави Трифонов, който ги постави на колене.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев