АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ ПРИЗОВА ЗА СПЕШЕН ИЗБОР НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КЕВР

Десислава Атанасова
21.07.2022 / 13:21

Парламентарната група на ГЕРБ настоява веднага да бъде изслушан в парламента министърът на енергетиката Александър Николов заради решението на Конституционния съд, който обяви избора на председател на КЕВР за противоконституционен.

Депутатът Десислава Атанасова призова и за спешно приемане на процедури за избор на нов председател на енергийния регулатор.

"Решението на Конституционния съд означава, че всички решения на КЕВР в този състав могат да бъдат оспорени от всяка заинтересована страна. Това означава колапс за българската енергетика. Очакват ни много тежки месеци за българската енергетика. Трябва да се вземат адекватни решения. Ако не го разбирате и единствената ви реакция е да викате от втория ред, това означава, че наистина сте тотални аматьори", каза Десислава Атанасова.

В пленарната зала настана суматоха, след което заседанието беше прекъснато с 15-минутна почивка.

На 9 февруари 2022 г. парламентът избра Станислав Тодоров за председател на КЕВР. Номинацията му беше издигната от Парламентарната група на "Продължаваме промяната" и беше подкрепена със 128 гласа "за", 13 бяха "против", без въздържали се.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев