АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: НАТО РЪКОВОДИ БОЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА УКРАЙНА

 Сергей Лавров
18.07.2022 / 09:12

Инструкторите на НАТО и стрелците от РСЗО вече ръководят действията на въоръжените сили на Украйна и националистическите батальони директно на земята.

Това се казва в статия, публикувана в понеделник от руския външен министър Сергей Лавров във вестник "Известия".

"По всичко личи, че инструкторите на НАТО и стрелците от РСЗО вече ръководят действията на въоръжените сили на Украйна и националните батальони директно на земята. Надявам се, че сред европейците има отговорни политици, които са наясно с последствията, които носи това ," той каза, цитира news.bg.

"В тази връзка е забележително, че никой в НАТО и ЕС не упрекна командващия германските военновъздушни сили Инго Герхарц, който обяви необходимостта от подготовка за използване на ядрено оръжие и добави: "Путин, не се опитвайте да се състезавате с нас. Мълчанието на Европа предполага, че тя самодоволно забравя за ролята на Германия в нейната история", добави министърът.

Лавров смята, че украинският режим губи на бойното поле и затова иска да демонизира Руската федерация в очите на международната общност.

"Губейки на бойното поле, украинският режим и неговите западни покровители не се пренебрегват да организират драматизации "на кръв", за да демонизират страната ни в международното обществено мнение. Вече имаше Буча, Мариупол, Краматорск, Кременчуг. За подготовката на нови инсценирани инциденти редовно с факти в ръка, предупреждава руското министерство на отбраната", каза той.

Руският външен министър призова Запада да се върне от света на илюзиите на земята, постановката няма да проработи, колкото и да продължават.

"Колективният Запад трябваше да се върне на земята от света на илюзиите. Инсценировките, колкото и да продължават, няма да проработят. Време е да играем честно, не според правилата за измама, а на базата на международното право", каза той.

Според министъра, колкото по-рано всички осъзнаят, че "безалтернативността на обективните исторически процеси на формирането на многополюсен свят, основан на зачитането на принципа на суверенното равенство на държавите, основополагащ за Устава на ООН и целия световен ред, толкова по-добре."

"Ако членовете на западния Алианс не знаят как да живеят според този принцип, не са готови да изградят една наистина универсална архитектура на еднаква сигурност и сътрудничество, тогава нека оставят всички останали на мира, нека спрат да навлизат насила в лагера си със заплахи и изнудване на тези, които искат да живеят според акъла си, нека всъщност признаят правото на свобода на избора на независимите уважаващи себе си държави. Това е демокрацията - на практика, а не разиграна на крива политическа сцена", подчерта Лавров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев