АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТАНИСЛАВ БАЛАБАНОВ: ГОТОВИ СМЕ ДА ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ ДА СЕ СЪСТАВИ КАБИНЕТ

Станислав Балабанов
15.07.2022 / 09:17

На която и от партиите - ДБ или БСП, да връчи президентът мандата – те са готови, включително и ИТН, да се положат максимални усилия, за да видят дали могат да се разберат и да съставят кабинет. Това заяви в студиото на „Здравей, България” на Нова тв депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

„След като всички очаквахме през целия ден в четвъртък какво ще се случи с връчването на втория мандат – логично е демократичната процедура да се спази. Надяваме се, след като президентът проведе консултации с всички политически партии – следващата седмица да направи един мъдър избор и да връчи мандата на който прецени, с идеята да видим дали е възможно в една такава ситуация да се опитаме да съставим правителство. С ясна програма, с ясен срок на време, защото много работа ни чака, а на хората им писна да слушат само политически заявки и популистко говорене”, подчерта депутатът.

Той коментира и конфликта с ПП. „ПП продължават да вървят по погрешен път. В настоящата ситуация, когато трябва да видим – можем ли да водим разговори – трябва и говоренето да е по-умерено. Много кал се изля, много факти излязоха на преден план. За съжаление истината е доста грозна. Ние избрахме да сме на страната на истината, но в момента е важно какво правим”, посочи Балабанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев