АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИЛИОНИ РАБОТНИЦИ В ГЕРМАНИЯ СА ЗАСТРАШЕНИ, АКО РУСИЯ СПРЕ ГАЗА В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН

11.07.2022 / 18:52

Поминъкът на милиони работници в Германия е застрашен, ако Русия реши да спре доставките на газ за страната в дългосрочен план. За това предупреди ръководителката на Германската федерация на профсъюзите (DBG) Ясмин Фахими пред немския вестник "Ханделсблат" (Handelsblatt), предава БНР.

"В случай на продължително спиране на доставките на газ от Русия, компаниите, които все още бележат рекордни печалби през първите две тримесечия на годината, могат бързо да се окажат в екзистенциална беда и в резултат на това могат да бъдат застрашени милиони работни места“, отбеляза тя.

Фахими подчерта, че страната не трябва да се изправя пред подобни проблеми, тъй като те биха представлявали значителни рискове за цялата икономика и е възможно съответните индустрии да не се възстановят.

По-рано в понеделник германският министър на икономиката Роберт Хабек пък отбеляза, че Берлин работи върху намирането на възможно решение с Чешката република, за да се осигурят доставки на природен газ, в случай че Русия прекъсне напълно газоподаването, като добави, че това може да се случи през следващите седмици.

https://epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев