АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ: ПРОГРАМАТА НА КОАЛИЦИЯТА Е ЗАВЪРШЕНА, СЪДЪРЖА НАД 40 ЗАКОНОПРОЕКТА

Кирил Петков
06.07.2022 / 11:25

"Във вчерашния ден завършихме законодателната програма на коалицията. Днес ще бъде изпратена цялата програма. Тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети през следващите 6 месеца". Това каза преди заседанието на Министерски съвет премиерът в оставка Кирил Петков.

"Реално голяма част от тях обаче трябва да бъдат приети в следващите 4 месеца, ако искаме България да продължи в темпа, в който в момента сме застанали и милиардите лева, които трябва да влязат в българската икономика, да се усвоят", заяви Петков.

По думите му "затова е важно решението в следващите няколко дни на всеки един депутат, който трябва да реши иска ли да закрие българския парламент и да направи невъзможна тази програма да се реализира или ще поеме държавното отговорно отношение и ще застане зад развитието на България".

"Поздравявам министъра на иновациите и растежа днес, че се подписва меморандум за инвестиция от 84 млн. лв. Започнахме преди една година заедно, радвам се, че днес министърът успя да го завърши.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев