АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПОР В НС ЗА СЕДМИЧНАТА ПРОГРАМА

Народно събрание
06.07.2022 / 10:51

Депутатите се скараха за седмичната програма на парламента. От ИТН настояваха като точка да бъдат включени поправките в Закона за личната помощ, които предвиждат по-добри условия на механизма за предоставяне на държавна грижа към хората с увреждания у нас. Предложението не беше прието, от БСП не го подкрепиха.

Депутатът Любомир Каримански нападна социалистите:

"Много странно как колегите от БСП не са загрижени точно за този закон. Би трябвало да ви е срам от това".

Георги Михайлов от БСП репликира Каримански и обясни, че предложението му не отговаря на никакви изисквания:

"Много ви моля, господин председател, в духа на парламентаризма да не позволявате на колеги да се изживяват като леля Поли в "Том Сойер" тука и да кадят тамян на своите колеги от парламентарна зала, много е грозно. Толкова е некрасиво тука да излезеш и да се развикаш от трибуната: "Как не ви е срам". Мен ми е неудобно колега като колегата Каримански да му правя забележки по този повод чрез Вас".

Депутатите излязоха в кратка почивка заради размяна на реплики от парламентарната трибуна и изказване на Тошко Йорданов:

"Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво. Излизат добре костюмирани хора на тази трибуна и лъжат нагло, гледайки в очите всички, лъжейки българските граждани. Пример: БСП за закона за личната помощ - едно се говори, друго се върши. Отвратителна лъжа. ПП: вашият лидер се скъсва и другият ви лидер, защото нали сте двама, да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им, да им предлагат постове и вие смятате това за нормално? Това е висша форма на гнусотия и лицемерие, а и после кой на кой бил орган. Добре. Свиленски, вашият председател на групата, кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е?" - Тошко Йорданов от ИТН.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев