АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ БЕШЕ ГОСТ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА МВР

Областният управител Веселин Вълчев бе част от честването на професионалния празник на МВР, по покана на Старши комисар Димитър Величков, Директор на ОД МВР Сливен
04.07.2022 / 14:59

Областният управител Веселин Вълчев бе част от честването на професионалния празник на МВР, по покана на Старши комисар Димитър Величков, Директор на ОД МВР Сливен. На 5-ти юли, тази година се навършват 143 години от създаването на ведомството.

На същата дата през 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на МВР и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. МВР е създадено като защитник на новата българска държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите.

Г-н Вълчев отправи поздравителен адрес към пазителите на реда в област Сливен. Ето и неговото обръщение:

„Чест е за нашия регион и мен като областен управител, че ни пазят такива достойни и доблестни жени и мъже като вас!

Убеден съм, че вие сте пазителите на законността в България, вдъхващи доверие, притежаващи достойнство, работещи хладнокръвно и спазващи винаги върховенството на закона.

Знам, че работата ви е трудна, изискваща всеотдайност и саможертва. Нерядко вие жертвате живота си в името на спокойствието и здравето на обществото. Осъзнавам, че в тези трудни времена не получавате достатъчно признание и уважение, но вие винаги сте на поста си, когато хората имат нужда от вас. Знам, че работите в трудни условия, при недобра материална база и недостатъчно възнаграждение, но сте доблестни хора и изпълнявате задълженията си.

С признателност към вашия труд, бих искал да пожелая на вас и вашите семейства здраве, търпение и смелост, защото във вашите ръце и на вашата безпристрастност и достойнство е поверено най-ценното – сигурността и живота на хората, тяхното имущество! Убеден съм, че с гордост ще продължите да изпълнявате вашата основан мисия, а именно сигурността и спокойствието на българските гражданите!

Бъдете силни и смели професионалисти! Борете за правдата, отстоявайте справедливостта!”

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев