АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ ЗА НОМИНАЦИЯТА НА ВАСИЛЕВ: ПРЕМИЕРЪТ В СЯНКА ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО

Костадин Костадинов
01.07.2022 / 15:20

Днес министър-председателят в сянка излезе на светло, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ и председател на парламентарната група на партията.

Костадинов коментира номинацията на съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев за министър-председател, с която най-голямата парламентарно представена политическа формация ще се опита да реализира проучвателния мандат за съставяне на кабинет, който днес ще получи от държавния глава. Според Костадинов няма никаква разлика между настоящия премиер в оставка Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, който ръководи и Министерството на финансите.

„Заявихме го и при консултациите при президента, че няма да подкрепим какъвто и да било кабинет в този тотално изчерпан и морално фалирал парламент“, каза още лидерът на „Възраждане“.

По темата за експулсирането на руските дипломати и ултиматума към България от страна на посолството на Руската федерация Костадинов коментира, че трябва да бъде свикан спешен Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при държавния глава, за което вече е изготвено предложение, подписано от представители и на други формации.

„Ние пуснахме сигнал до Софийска градска прокуратура, с който искаме да бъде разследвано лицето Кирил Петков за извършени от него престъпления по служба“, каза още Костадин Костадинов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев