АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛУЖИТЕЛИ НА ДВЕ АГЕНЦИИ ПРОТЕСТИРАХА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Искат увеличение на заплатите с 30% и преминаване на двете агенции на пряко подчинение на МС
29.06.2022 / 12:23

Служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) протестираха пред парламента с искане за увеличение на заплатите с 30% и за преминаване на двете агенции на пряко подчинение на Министерския съвет.

Петър Абрашев - председател на федерация „ Гори“ към КНСБ обясни:"Увеличение на заплатите, капиталови разходи – нула лева нула стотинки за пет години. Тези момчета карат автомобили, които са като за офроуд, или ако някой я ритне случайно, ще остане двигателят или рамата. Няма пари за нищо. Облекли са ги в едни дрехи, дали са им по едно оръжие и толкова… При една заплата от 900 лв. и 25% данък той получава реално 650-700 лв."

Валентина Васильонова - председател на федерация „Земеделие" към КНСБ добави: "Доктори със стаж в областните дирекции по безопасност на храните са с основно възнаграждение 870-900 лева. Държавата им делегира отговорности, права, очаква от тях изискванията да бъдат спазени, а в същото време възнагражденията им са скандално ниски."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев