АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. КИРОВ НАСТОЯВА КИРИЛ ПЕТКОВ ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН НЕЗАБАВНО И ПОСТАВЕН ПОД ЗАПРЕЩЕНИЕ

Проф. Пламен Киров
29.06.2022 / 09:38

"Премиерът в оставка Кирил Петков трябва да бъде поставен под запрещение. Спешно трябва да бъде задържан!". Това заяви конституционалистът проф. Пламен Киров във връзка с едноличното решение на министър-председателя в оставка Кирил Петков да изгони от България 70 руски дипломати пред Епицентър. бг.

За това действие на Петков няма решение на Министерския съвет, няма решение и на Коалиционния съвет, подчертава юристът.

Проф. Киров обръща специално внимание на факта, че решението е взето в отсъствие на външния министър Теодора Генчовска, която в момента е с президента в Мадрид на срещата на НАТО. За решението не е била уведомена и вицепремиерът Корнелия Нинова.

"Някакъв зам.-външен министър е връчил нота на посланик Митрофанова. Къде са данните от службите, въз основа на които премиерът твърди, че е взел това скандално решение", пита бившият конституционен съдия.

Действията на премиера са грубо погазване на Конституцията, за което ще се носи персонална отговорност, категоричен е проф. Киров, който настоява главният прокурор Иван Гешев да влезе в своите правомощия.

Според проф. Киров вицепремиерът Корнелия Нинова трябва веднага фактически, а не само словесно да се разграничи от действията на Кирил Петков, които вече граничат с лудост. Лидерът на БСП няма как да се изправи пред партията си, ако продължи да подкрепя Петков след днешното му решение. Тя просто е изиграна от премиера. Кирил Петков занули Нинова, категорично!

Нейният единствен ход в момента е да му удари два шамара пред камерите, позволи си емоционален изблик конституционалистът, който подчертава, че в последните 30 години никога България не е била изправена пред такова крещящо нарушение на конституционните норми.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев