АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СМИРЕНИЕ ИСКАТ ОТ ИТН. НЕ ИСКАТ НИТО ПЕТКОВ, НИТО ВАСИЛЕВ ЗА ПРЕМИЕР

Тошко Йорданов след края на консултациите при президента Румен Радев
28.06.2022 / 11:06

"Има такъв народ" е малко вероятно да подкрепят бъдещ кабинет, на който начело ще застанат като премиер Кирил Петков или Асен Василев.

Това обяви лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след края на консултациите при президента Румен Радев за сформирането на кабинет в това НС.

"При ясни правила, без Петков да присъства в него и по възможност без Асен Василев да е в него, но да бъде кабинет от професионалисти, с ясно програма за определен период от време, поне за година напред. Говоря за програма", натърти той.

"Не се ли нагледахте от толкова години насам, когото лидер на партия е министър- председател и когато сгафи, последствията са за цялото правителство и за целия парламент. Тогава един министър не е важен за цялата държава, но когато той ти е лидер на партия и цялата партия скача да обяснява колко хубаво му миришат чорапите, цялата държавата отива на майната си", разясни той позицията на партията на Слави Трифонов.

На свой ред Ива Митева настоя за диалог между партиите в парламента. "Смирена мъдрост ни е нужна на всички", посочи тя.

Станислав Балабанов не пожела коментира какво ще се случи, ако президентът реши и връчи третия мандат за съставяне на кабинет на "Има такъв народ".

"Първият мандат ще бъде връчен на първата политическа сила и всичко по реда си. Решение на президента е на кого да връчи третия мандат. Ако му дойде времето на третия мандат, всичко ще зависи от решението на държавния глава", каза той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев