АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПП НЕ УСПЯХА ЗА КОНСУЛТАЦИИТЕ С ПРЕЗИДЕНТА ДНЕС

 "Продължаваме промяната"
27.06.2022 / 15:46

Държавният глава започва срещи с парламентарните партии преди да бъде връчен първи мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент, след като днес кабинетът "Петков" депозира оставката си в НС, дни след гласувания от парламента вот на недоверие.

От парламентарната група на "Продължаваме промяната" потвърдиха за "Хоризонт", че техни представители няма да дойдат за консултациите, които бяха насрочени за 13:00 часа днес от президента.

Като причина от ПП изтъкват, че в момента има заседание на бюджетната комисия.

От ПП съобщиха още, че ще търсят възможности за насрочване на консултации при президента, след като приключи посещението на държавния глава в Мадрид. Радев занимава на срещата на върха на НАТО утре. Форумът ще продължи до 30 юни.

В президентството е получено писмо от парламентарната група на "Продължаваме промяната", с което са информирали за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство, в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава минути след 13:00 часа.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на "Продължаваме промяната", посочват от прессекретариата на президента.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев