АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛЮБОМИР КАРИМАНСКИ: ДО 1 ЮЛИ ЩЕ ИМАМЕ АКТУАЛИЗИРАН БЮДЖЕТ

Любомир Каримански
24.06.2022 / 13:05

Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще работи извънредно, за да приключи с държавния бюджет и бюджетите, на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) до 29 юни и от 1 юли да има актуализиран бюджет. Това увери председателят на комисията Любомир Каримански ("Има такъв народ"), съобщи БТА. Всякакви спекулации, че няма да бъде приет бюджетът, са неистини, заяви той.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Каримански каза, че графикът предвижда в събота и в понеделник комисията да заседава, за да може на извънредно пленарно заседание във вторник актуализацията на бюджетите на ДОО и НЗОК на второ четене да бъде приета, а в сряда депутатите да гласуват и актуализацията на големия бюджет.

Относно увеличението на размера на пенсиите депутатът обясни, че може да има забавяне, но средствата пак ще бъдат дадени в рамките на юли или август. По думите на Каримански, освен предложенията по вносител за вдигането на пенсиите, има други две - на ГЕРБ-СДС и на ДПС. Националният осигурителен институт знае какви са предложенията за ДОО и може да ги "насмята", каза той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев