АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: КИРИЛ ПЕТКОВ ПРИКЛЮЧИ УЧАСТИЕТО СИ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА БЪРЗО И БЕЗСЛАВНО

Костадин Костадинов
23.06.2022 / 11:18

Премиерът в оставка Кирил Петков приключи участието си в българската политика бързо и безславно, коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред БНТ. Според него 47-ото Народно събрание се е изчерпало и трябва да приключи мандата си.

"Възраждане" няма да подкрепи актуализацията на бюджета, ако не бъдат одобрени внесените от парламентарната група промени в план-сметката, заяви Костадинов.

Той се обяви против предложенията за връщане на хартиените бюлетини, но призова за по-голям контрол при машинния вот - когато има несъответствие при резултатите от машинното гласуване и хартиените отрязъци от вота, да се вземат предвид хартиените отрязъци.

Костадинов отрече вчера да е имало общ протест на "Възраждане" и ДПС. Той коментира твърденията на премиера в оставка Кирил Петков за намесата на руския посланик Елеонора Митрофанова така: "Човек, който доскоро имаше двойно гражданство и който не излиза от американското посолство, да говори за намеса на други посолства в българската външна и вътрешна политика, е меко казано груба липса на възпитание".

Лидерът на "Възраждане" допълни, че предложението на Френското председателство за Северна Македония е смъкнало още една от маските във външната политика и е показало, че ГЕРБ и ПП защитават една и съща теза.

Източник: БНТ

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев