АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ЖАНДАРМЕРИЯ ОКОЛО ПАРЛАМЕНТА ЗА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ

И жандармерия около парламента за вота на недоверие  Снимка: Ани Петрова
21.06.2022 / 11:39

При засилена охрана и жандармерия с тежка техника в Народното събрание започнаха дебатите по искания вот на недоверие на правителството на Кирил Петков.

Периметърът на огражденията е разширен до катедралата "Св. Александър Невски".

Там ще се съберат привърженици на "Възраждане", а поддръжниците на вече тройната коалиция ще се съберат пред сградата на Народното събрание

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отново потвърди, че има сигнали за провокации по време на протестите. Той увери пред журналисти в парламента, че МВР е подсилило полицейското присъствие в района на Народното събрание.

"Ами ако не очакваме ескалация, няма да има толкова полицейски сили около парламента. Така че взели сме мерки да не се допускат противообществени прояви въобще, защото има такива сигнали", каза министър Рашков.

Според правилника на парламента гласуването по вота се състои не по-рано от 24 часа след приключване на дебата. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Припомняме ви, че преди седмица, по предложение на "Има такъв народ" (ИТН), които се оттеглиха от управляващата коалиция, депутатите гласуваха предсрочното отстраняване на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Освен от ИТН, оставката му бе подкрепена и от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев