АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ НА "ВЪЗРАЖДАНЕ" СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО

нимката е от предишен протест на "Възраждане"
21.06.2022 / 09:18

Партия „Възраждане” организира протест в София с искане за оставка на правителството. Недоволните от управлението ще се съберат от 17 ч. в градинката между Народното събрание и храм "Александър Невски".

"Стига толкова - народът се надига". Това е мотото на протеста срещу правителството на Кирил Петков. Организаторите заявяват, че управлението е престъпно и ще унищожи България.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заявява в позиция, че от месеци правителството води убийствена политика, а неговите решения повлияят негативно на начина на живот:

"Най-доброто решение на тази политическа криза и изходът от нея е да отидем на предсрочни избори. Защото всички други средства, които биха могли да бъдат измислени - като правителство на малцинството, като широко експертно мнозинство около един експертен кабинет, като покупко-продажба на депутати, както виждаме, че в момента се случва - всичките тези дейности само единствено ще удължат агонията на настоящето правителство, което и слепците в нашата страна видяха, че не може да управлява, некомпетентно е, непрофесионално, освен това - потънало в тежки зависимости".

11 протеста около вота на недоверие към правителството на Кирил Петков се очаква да се проведат само в София.

От едната страна на парламента ще протестират в подкрепа на кабинета, а от другата страна - срещу него.

Уведомленията за провеждане на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарната зала ще се проведат дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато вероятно ще се проведе гласуването.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев