АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЛИЯНА ЙОТОВА: АКО БЮДЖЕТЪТ НЕ СЕ ПРИЕМЕ, ЩЕ БЪДЕ КАТАСТРОФА! НЕ НИ ТРЯБВАТ ИЗБОРИ

Илияна Йотова
20.06.2022 / 13:47

Оптимист съм, че въпреки всичко, този бюджет ще мине. Такава прогноза направи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея, ако актуализацията на държавния бюджет не се приеме, това ще е катастрофа най-вече за пенсионерите и социално уязвимите групи.

„Мисля, че ще има доста нови предложения от различни парламентарни групи. Ако тази дискусия се използва с предизборни цели, ще е грешка. Последното нещо, което трябва да прави България в момента, е избори. Оперативните програми са доникъде. Две години и повече застой. В условия на криза и война отново ще изпаднем на последните места във всички европейски класации. Увеличава се безработицата. Отново се разтваря ножицата на бедността. Надявам се утре правителството и министрите да получат и защитят доверието“, допълни Йотова.

Очакванията на вицепрезидента са утре да се проведе много сериозна и съдържателна дискусия. „Дебатът ще е по това какво ще очаква България в следващите месеци, за нашата икономическа и финансова стабилност. Много се надявам, че няма да станем свидетели на размяна на квалификации, обидни думи и изречения. Надявам се утре българският парламент да бъде на висота. Най-важното е актуализацията на бюджета, за да знаем доколко и как ще бъде гарантирана финансовата стабилност на страната, както и приемането на така необходимите закони във връзка с Плана за възстановяване“, посочи тя.

„Чакам всеки момент да се събере Комисията по външна политика, за да изработи своята позиция във връзка със Съвета, който започва след броени дни в Брюксел, по отношение на това с каква позиция ще отиде българският министър-председател там. Познавам само двата документа. Не познавам т.нар. Съвместен двустранен протокол и не мога да го коментирам. Той е най-важното нещо в тези документи, освен преговорната рамка и френското предложение – анекса“, коментира още Илияна Йотова.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев