АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ДЕПУТАТЪТ КИРИЛ СИМЕОНОВ СЕ ОТЦЕПИ ОТ ИТН

 Кирил Симеонов, който се отцепи от групата на ИТН в парламента, получава поздравления от Христо Петров - Ицо Хазарта от ПП.
17.06.2022 / 10:45

Депутатът Кирил Симеонов се отцепи от "Има такъв народ". Неговото решение беше посрещнато с бурни аплодисменти от депутатите от останалите партии в управляващата коалиция.

Това е шестият народен представител, който напуска групата на ИТН.

"Не искам да се свързвам с ГЕРБ и като се прибера вкъщи искам да гледам децата си в очите“, каза Симеонов от трибуната на Народното събрание, след като се стигна до напрежение и почти до физически сблъсък между депутати.

"Тъй като съм вече на трибуната, искам да кажа нещо от сърцето си, без да съм подготвял никакви речи. Когато влязох в политиката, аз в политиката съм влязъл абсолютно на меритокартичен принцип, без да имам родители-партийци, без някой да ме подкрепя, без бизнесмени зад мене, без нищо. Когато се видях със Слави Трифонов, той ме попита: "За какво си тук? За какво се бориш?" Аз му казах: "Тук съм, за да се борим срещу системата, срещу статуквото".

Вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо. В края на краищата аз съм длъжен да изляза и да го заявя. Аз не съм ГЕРБ, не съм ДПС, и когато се прибера довечера при децата си, аз трябва да мога да ги погледна в очите", заяви Кирил Симеонов.

"Това е много силна проява на парламентаризъм и г-н Симеонов има и моите адмирации“ - това заяви временният председател на НС Мирослав Иванов от ПП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев