АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: ТЕМАТА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е ПРИКЛЮЧЕНА, ДОКАТО НЕ ИЗПЪЛНЯТ УСЛОВИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

Костадин Костадинов
16.06.2022 / 15:50

"Ще започна с три забележки. На първо място искам да Ви напомня нещо, което Вие знаете. Когато става дума за обсъждания за вътрешно парламентарни дейности и дебатите касаят организационната работа на парламента, в тях представителите на другите власти, било изпълнителна, било съдебна, нямат право да се намесват. Вие, обаче дадохте на всички представители да говорят. Така сте решили, така сте направили. Ние тук сме свикнали вече правилата и правилника да нямат значение". Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебатите по оставката на Никола Минчев.

"Второто нещо. Допуснахте от тази трибуна да се говорят лъжи и да се разменят нападки по една много болезнена тема за всички българи, която преди повече от 30-40 години раздели много сериозно българската нацията. Става въпрос за възродителния процес. Аз не можах да разбира какво каза Кирил Петков, което беше разтълкувано от ДПС, като размятане на етническа карта. Може би защото понякога на нашия министър председател трудно му се разбира какво иска да каже", заяви Костадинов като забележки към Кристиан Вигенин, който ръководеше заседанието към този момент.

"Преди малко отново беше поставена темата Македония. Много се спекулираше с нея как била отново изкуствено повдигната в нашето общество, как се видяло, че няма проблем. Вчера стана ясно от отговора на г-жа Генчовска, че нашият министър-председател поне веднъж, а е ясно, че не е веднъж, е поемал ангажименти затова да вдигне ветото в преговорния процес от страна на България. Впрочем това беше признато и в лични разговори с представители на управляващата коалиция от "Продължаваме промяната" ни казаха: "Никола Минчев е добро момче, не го унижавайте!". Ние тук не коментираме дали някой тук е добро или лошо момче или момиче. Ние коментираме тук правила, както коментираме решение на парламента. Българският парламент се е произнесъл по въпроса и то не веднъж и два пъти. Темата Македония е приключена, докато не изпълни условията на България. Ние сме тези, които диктуваме условията, а не някой друг на нас", заяви Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев