АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕРЪТ ПЕТКОВ В ТРЯВНА: ТЪРСИМ 7 ДЕПУТАТИ. МАФИЯТА И РУСИЯ ИСКАТ ДА СВАЛЯТ КАБИНЕТА

 Петков посети Трявна след обилния дъжд
14.06.2022 / 15:14

Събираме много врагове, заяви в Трявна премиерът Кирил Петков. Той ги изреди - Мафията, чиито интереси били засегнати; свързаните с газовите договори, които също губели позиции; Руската държава, която също искала да види друг кабинет в България.

Запитан за мистерията с визитата му в Гърция, Кирил Петков обясни, че "се използват черни, жълти, кафяви методи" срещу правителството. Но увери, че те "няма да ги спрат".

На въпроса ще поиска ли вот на доверие от парламента, Кирил Петков отговори: "Няма да се занимаваме с такива глупости! Реалният вот на воверие ще бъдат промените в правителството, които трябва да минат."

В момента най-важното е да намерим още 7 депутати, които мислят за България, а не за други неща.

Кирил Петков е в Трявна, за да се запознае на място с щетите след обилния порой в неделя. Заедно с кмета на града Силвия Кръстева, Петков посещава домовете на най-засегнатите от бедствието.

Вчера в общината беше обявено частично бедствено положение. Разчистването продължава. В града продължава описването на щетите след пороя в неделя.

Кметът на Трявна Силвия Кръстева заяви пред премиера, че местната власт няма средства за разчистване и реконструкция на деретата в града и се обърна за помощ към държавата.

Министър-председателят увери, че ще говори с вътрешния министър Бойко Рашков за доклада за възстановяването на Трявна. Допълни и че ще изпрати на място съветника към МС по темата за бедствия и аварии инж. Барзов, който ще контролира адекватното разходване на средствата за възстановяването на града.

„Искам да поздравя хората, че са се справили сами и с помощта на общината“, каза премиерът след като разгледа няколко от пострадалите къщи и разговаря със стопаните им. „Проблемът обаче е системен“, отбеляза той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев