АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАРАЯ ЦВЕТКОВА: ДОРИ ПП ДА НАБЕРАТ СЪМИШЛЕНИЦИ, ИГРАТА ЩЕ Е С КЪС ЕПИЗОД

Марая Цветкова
14.06.2022 / 10:14

"ПП се опитват да наберат нови съмишленици. Дори да съберат нужните гласове за парламентарно мнозинство, тази игра ще е с къс епизод – няма да бъде стабилна конструкция." Това мнение изрази пред БНР политологът Марая Цветкова.

След оттеглянето на ИТН управляващите се опитват да продължат една агония, смята тя.

Идеята за осъществяване на реформи в настоящата конфигурация според нея е неосъществима, защото има "крехко мнозинство с много тънки баланси".

Вече сме тръгнали към нови избори, въпросът е кога, изтъкна политологът.

Цветкова изрази предположение, че отцепилите се от ИТН депутати са "получили някаква награда, едва ли не обезщетение за това, което са решили да направят, зад едни такива решения стоят пари, обещани постове и т.н."

"Те са наясно, че става дума за много кратък период от време – затова Радостин Василев обяснява – ние няма да ги слушаме. Да стават техни марионетки. Просто играят на много къси пасове", коментира Марая Цветкова относно огласения запис, за който се твърди, че спортният министър в оставка заплашва депутата от ИТН Христинка Иванова, ако откаже да напусне парламентарната група.

Ако нямаше никакви проблеми с темата "Северна Македония" и беше т.нар. медийна дъвка, ИТН нямаше да поискат закрито заседание на парламента (за изслушване на външния министър в оставка за документите с гриф "секретно", касаещи РСМ – бел. ред.), отбеляза Цветкова. Според нея не се разчита правилно посланието на ИТН за напускането на коалицията.

"Това, че зад тези решения стоят други бизнес интереси, неназначаването на г-н Каримански е друга тема. Но темата "Македония" наистина им е присърце."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев