АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ ЗА ОТЦЕПНИЦИТЕ ОТ ИТН: ПОЗДРАВЯВАМ ГИ, ТЕЗИ ХОРА СА НАИСТИНА СМЕЛИ

 Кирил Петков
13.06.2022 / 20:06

"Поздравявам ги, тези хора са наистина смели", заяви премиерът Кирил Петков на специална пресконференция на "Продължаваме промяната" по повод решението на депутати от ИТН да напуснат партията на Слави Трифонов.

"Благодаря за смелостта на Радостин Василев, министърът който се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ заради нежеланието на Слави Трифонов да му помогнат. Благодаря на Георги Георгиев, Иво Атанасов, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов. Днес видях на екрана едни смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговите 20 -годишни приятели Орлин Алексиев компания, добави Петков. Поздравявам ги. България има шанс! Мафията току що загуби коалиционния си партньор", подчерта Петков.

Законите за КПКОНПИ, за промяната в правосъдната система и за европейския прокурор винаги са се бавили от няколко души от "Има такъв народ", заяви премиерът Петков и допълни, че вододелът между "Продължаваме промяната и "Има такъм народ" е факт:

"Тези хора са срещу модела на задкулисие, което са видели в ИТН", убеден е Петков.

"Няма проблем съмишленици да търсят заедно подкрепа, има проблем обаче някой да нарежда на тези хора как да гласуват", коментира вицепремиерът Асен Василев, според когото държавата не бива да се управлява от "джипки, дивани и сараи", а от действащ парламент. Ако няма постигнато мнозинство обаче, решението са изборите.

По време на тази пресконференция в парламента заместник-министърът на земеделието Иван Христанов заяви, че работата на пункта "Капитан Андреево" е олицетворение на мафията и символ на ограбването в България.

Вече има и заплахи срещу депутатите от ИТН, подкрепили "Продължаваме промяната". Те ще са вече с охрана.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев