АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗХВЪРЛЕТЕ И МЕНДЕЛЕЕВ! МОН ЗАБРАНИ НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ОФИЦИАЛНИ СЪБИТИЯ ЗА ДЕНЯ НА РУСИЯ

Зам.-министър Генка Петрова
08.06.2022 / 11:32

С писмо, подписано от зам.-министър Генка Петрова, Министерството на образованието и науката забрани на висшите училища и на преподавателите да се включват в официални събития, организирани от Русия или Беларус по случай Деня на Русия на 12 юни, както и да поздравяват своите руски колеги с националния празник на страната им.

Не позволиха на руския външен министър Лавров да прелети над България в посока Белград. Европа го била включила в един забранителен черен списък. То не е като преди 23 години, когато бяха въздушните удари на НАТО над Сърбия, а България пусна натовските самолети да прелетят над нея и да бомбардират същия Белград. Онова бяха благородни демократични бомби, а Лавров сега какво – тръгнал бил да води дипломатически беседи!

В същия ден украинският посланик с особеното име Москаленко, който преди това ни нареждаше как да наричаме улиците си, ни заповяда (с нота!) да му дадем оръжие, изреждайки пред целокупния наш народ искани под брой гаубици и ракетни системи. Никой не го попита откъде има информация за въоръженията ни, която е държавна тайна, никой не го обвини в шпионаж и не поиска той незабавно да бъде отзован.

Вместо това обаче ни спряха руските телевизии, щото така искала Европа. И толкова се престараха , че ликвидираха и руския Канал 1, който е извън списъка с европейските санкции. И когато възмутените българи строшиха телефоните на операторите, оттам им отговориха, че проблемът бил технически. Някой да им вярва? Добре дошли в министерството на Истината – спускат ти из телевизии, вестници, агенции и сайтове блъфовете на Зеленски и нищо друго! Мълчи и не разсъждавай! „Кой е казал, че Оруел е утопия“, коментираха в мрежата. Какво тук значат някакво си право на информираност, някаква демокрация и някаква свобода на словото. САЩ и зомбираните европейските висши чиновници ги ликвидираха. Възседнали са земното кълбо и точат пелин за здравето на Пентагона, както би казал Ботев. Впрочем, памфлетите на Ботев отдавна ги изхвърлиха от учебните програми на българските училища. Големият брат не ги харесва. Макрон пък си каза направо: е, има бандеровци с фашистки прояви в Украйна, но ние трябва да защитаваме нашите ценности от Русия. Кои ценности?!

В това време вицето Асен Василев обяви, че никога, ама никога, няма да сключим оттук нататък какъвто и да било договор с Русия. Не знае човекът руската поговорка: Не казвай хоп, преди да скочиш. Няма как да „скочи“ България, защото всичко, в което ни въвличат с помощта на собствената ни марионетна власт – от чуждата за нас война на Запада срещу Русия през газа до еврото, е не просто в ущърб на България, то е пагубно за нея, за икономиката й, за населението и духовността й.

И накрая (засега) поредицата истерични действия стигна до идиотизъм. С писмо, подписано от зам.-министър Генка Петрова, Министерството на образованието и науката забрани на висшите училища и на преподавателите да се включват в официални събития, организирани от Русия или Беларус по случай Деня на Русия на 12 юни, както и да поздравяват своите руски колеги с националния празник на страната им. Така заповядала Европа! Затова МОН моли все-още председателя на Съвета на ректорите проф. Атанас Герджиков да съдейства нареждането да стигне до всички вузове. Някои отначало решиха, че е виц, за да се посмеем. Ала не е и затова не е смешно. То е същото като забраната на Чайковски. Науката не може да бъде слуга на политиците и на политиката им. Утре ще обявят и таблицата на Менделеев за продукт на Путиновата инвазия. Едва ли някой е забравил, че още през март т.г. министър акад. Николай Денков „препоръча“ на висшите училища у нас да прекратят всякакви контакти и обща дейност с руските вузове! И по възможност да привличат… украински преподаватели. Какво общо има това с науката и преподаването?

Започват да надминават и Хитлер. По време на Втората световна война, след като ставаме съюзник на нацистката ос Рим-Берлин-Токио, дори фашистите в България не са забранявали контактите с Русия. Руският език и до 1944 г. се е изучавал в гимназиите като един от основните предмети. А хитлеристки военачалници са участвали в поднасянето на венци пред паметника на Царя освободител на 3 март. Вижте информацията на първа страница на в. „Зора“ от 5 март 1942 г. със снимка от честването на Празника на освобождението в София. Вторият отляво надясно преди министър-председателя Бодан Филов е адмиралът от хитлеристкия военен флот Карлгеорг Шустер. Така пише в текста към снимката.

Очевидно европейските ценности се гърчат под ботуша на САЩ и са сведени вече до пещерна русофобия и гей паради. Нали помните, че преди десетина дни в ЕС заплашиха с финансови санкции премиера на Унгария Виктор Орбан, понеже забрани в унгарските училищата ЛГТБ-изяви, лансиране на хомосексуализма и смяната на пола сред децата. Така че – напред с Истанбулската конвенция и изхвърлете Менделеев, този агент на Москва!

Велиана Христова за "Гласове"

https://glasove.com/na-fokus/izhvarlete-i-mendeleev-mon-zabrani-na-prepodavatelite-da-se-vklyuchat-v-ofitsialni-sabitiya-za-denya-na-rusiya

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев