АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИПИ ОРГАНИЗИРА ДИСКУСИЯ - СОЦИАЛНАТА ЗАЩИТА В УСЛОВИЯТА НА ВИСОКА ИНФЛАЦИЯ

Социалната защита в условията на висока инфлация
06.06.2022 / 08:41

Институтът за пазарна икономика ще представи дългосрочни политики за социална защита в условията на високата инфлация, разработени от негови експерти. Един от акцентите са мерките, насочени към семействата и децата.

ИПИ работи по дългосрочен проект за оценка ефективността на социалните помощи и услуги у нас. През втората половина на миналата година икономистите стартираха поредица от публични обсъждания, фокусирани върху резултатите от социални подпомагания и възможните решения в рамките на дискусиите около приемането на бюджета за 2022 г.

Бързо нарастващата инфлация през настоящата година отправи ново предизвикателство пред социалната защита в страната, като в последните месеци усилено се коментират компенсиращи мерки към различни уязвими групи. Направената заявка за актуализация на бюджета в средата на годината също отваря вратата за множество идеи в социалната сфера.

На този фон ИПИ отправя покана за отворена дискусия, която да даде дългосрочен хоризонт и отправни точки за ключовите политики в социалната сфера през настоящата година.

Публичното обсъждане е по проект "Намаляване на бедността и неравенството във възможностите чрез реформи в социалните трансфери и услуги".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев