АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УВОЛНИХА РЪКОВОДСТВОТО НА ВМЗ-СОПОТ

ВМЗ-Сопот
03.06.2022 / 18:01

Държавната консолидационна компания освободи ръководството на ВМЗ-Сопот заради натрупани финансови загуби за повече от един милион лева само за три месеца, съобщи вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Освен това освободеният борд на директорите не е изплатил дивидента си към държавата, срокът за което е изтекъл още в края на април.

Смененото ръководство се е опитвало да разпродава активи на дружеството "зад гърба" на Държавната консолидационна компания и на министерството, съобщи още Нинова.

Министърът обяви решимостта на правителството да оздрави държавните предприятия и да докаже, че могат да се управляват професионално и ефективно. А решението си относно ръководството на ВМЗ-Сопот Нинова обоснова с влошените финансови резултати и задкулисни действия:

"Само за три месеца от печелба над 3 милиона лева се стига до загуба от 1 милион. Ръководството отказва да плати държавния дивидент до този момент. Ръководството на ВМЗ-Сопот зад гърба на принципала - Държавната консолидационна компания, и зад моя гръб като принципал започва да разпродава обособени части".

Тя увери още, че строг контрол, борба със спекулата и 0% ДДС върху хляба трябва да го направят по-евтин за потребителите. И още обяви, че правителството взема мерки срещу прогнозираната продоволствена криза:

"По всички възможни начини пълна подкрепа на производителите на месо, мляко, пловоде, зеленчуци, включително през нова сума за подкрепа в актуализацията на бюджета.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев