АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ИНФОРМАЦИОНЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА

Informacionen forum
27.05.2022 / 14:38

Информационен форум в подкрепа на малкия и среден бизнес се проведе днес в Сливен. Акцент на срещата бяха новите продукти на Българската банка за развитие в помощ на малки и средни предприятия.

Събитието в зала „Май“ откри зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който от името на кмета Стефан Радев поздрави участниците в днешната среща, като им пожела успех и ползотворни начинания.

„Досега Община Сливен се е стремяла да информира и да създава условия в подкрепа на местния бизнес. Радвам се, че днешното събитие е точно такова и ще ви даде възможност да се запознаете с новите продукти на Българската банка за развитие. Надявам се да откриете нови алтернативи за подпомагане на досегашната ви дейност или за стартиране на нова“, заяви зам.-кметът инж. Марков. Той припомни, че Общината предоставя подробна информация за възможностите за финансиране на проекти или дейност по Структурните и Кохезионния фонд чрез Областен информационен център-Сливен.

Срещата продължи с презентация на продуктите в подкрепа на бизнеса на Българската банка за развитие (ББР). От началото на тази година банката за развитие стартира няколко програми в помощ на малкия и среден бизнес. Всяка една от тях е предназначена за индивидуалните нужди на всеки бизнес и потенциалните проблеми, които могат да възникнат. Бяха представени и програмите в подкрепа за туризма, енергийна подкрепа, финансиране на зелена енергия, решение на проблема с растящото притеснение на компаниите от стойностите на електроенергията в страната и в Европа.

В хода на информационната среща и в контекста на актуалната обстановка, бе дискутирана и ситуацията с местния бизнес.

На семинара присъстваха представители на Индустриална стопанска асоциация-Сливен, на Сливенската търговско-промишлена палата, от ББР, експерти от Община Сливен и Областния информационен център, представители на бизнеса.

Проявата се организира от онлайн туристическа медия TravelNews, съвместно с Българска банка за развитие и в партньорство с Община Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев