АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМЕСТНИК-КМЕТОВЕТЕ НА СЛИВЕН И ШУМЕН ПЕПА ЧИЛИКОВА И Д-Р СВЕТЛАНА МАРКОВА ОБСЪДИХА СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ДВЕТЕ ОБЩИНИ

Заместник-кметът Пепа Чиликова се срещна днес със заместник-кмета по социални дейности и здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова
27.05.2022 / 12:35

Заместник-кметът Пепа Чиликова се срещна днес със заместник-кмета по социални дейности и здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова. По време на разговора беше обсъдено развитието на социалните дейности в двете общини и възможностите за обмяна на опит в тази сфера.

Д-р Маркова прояви интерес към новопостроените в Сливен два нови социални центъра – за хора с умствена изостаналост и за хора със психични разстройства. По-късно, заедно със свои колеги от Община Шумен тя посети центровете и поздрави общинската администрация в Сливен за създадените модерни и съвременни условия за потребителите на тези услуги.

„Центровете бяха открити в средата на май от кмета Стефан Радев и се радвам, че можете да ги видите в завършения им вид. Целта ни е да осигуряваме среда, близка до домашната“, каза Пепа Чиликова.

Гостите посетиха и Дневния център за деца и младежи в квартал „Клуцохор“.

В момента в Сливен се строят още две социални заведения – за временно настаняване на бездомни лица и временен подслон за жертви на домашно насилие.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев