АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КНСБ ИСКА СПЕШНО СВИКВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО

КНСБ
19.05.2022 / 19:17

КНСБ настоява за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), за да бъдат обсъдени пакетът от антикризисни мерки и размерът на минималната работна заплата. Това се посочва на сайта на синдиката.

В писмо, изпратено до премиера Кирил Петков и до вицепремиера, министър на финансите и председател на НСТС Асен Василев, от Конфедерацията подкрепят мерките към работещите и цялото общество, но са несъгласни с начина, по който пакетът бе представен, без да бъде съгласуван с всички членове на НСТС.

"Социалните партньори бяхме информирани от медиите за стъпките, които изпълнителната власт смята да предприеме като антикризисни мерки, насочени пряко към хората, които ние представляваме. Винаги сме смятали, че социалният диалог изисква въпросите на жизненото равнище, благосъстоянието и покупателната способност да се обсъждат с представителите на работниците, служителите и работодателите", се посочва в позицията на КНСБ.

Синдикатът настоява финансовият министър да представи пред социалните партньори намеренията и разчетите на министерството относно увеличаването на минималната работна заплата.

КНСБ настоява да бъде спазена процедурата на предварително съгласуване в Националния съвет за тристранно сътрудничество и действащите комисии и съвети към него.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев